Contactgegevens

Zullen we eens kennismaken? Neem gerust contact op via info@centomani.nl of bel 06 10 05 18 29. Langs komen kan ook:
Stieltjesstraat 76
3514JD Utrecht

Nieuwsgierig naar een uitgebreider overzicht van mijn werk? Bekijk hier mijn portfolio.

Op dit adres vind je het bedrijfsverzamelpand De ‘Voorziening’. Het pand is gebouwd in 1923 in de stijl van de Amsterdamse School met elementen van de Nieuwe Zakelijkheid. Het pand ligt op de grens van het Griftpark en Vogelbuurt.

Leveringsvoorwaarden Centomani: levering vindt plaats volgens BNO-voorwaarden.

Over de Voorziening

De Voorziening ligt op het terrein waar vroeger de Vaalt was gesitueerd. Het diende als administratiekantoor van de Gemeentelijke Reinigings- en Ontsmettingsdienst. In het achterliggende water lag een boot waar burgers hun grofvuil konden storten. Later werd het het pand in gebruik genomen door de sociale dienst. In de Tweede Wereldoorlog werd in het gebouw een gaarkeuken ingericht en konden burgers er een pannetje soep halen.
Sinds 1976 is De Vaalt niet meer als zodanig in gebruik. Op deze plaats verrees het Griftpark. De enig overgebleven bebouwing van de Vaalt zijn De Voorziening en twee er tegenoverstaande panden: een opzichterwoning annex schaftlokaal en een oud pakhuis.
Een tijdlang gaf De Voorziening onderdak aan een sociaal-cultureel centrum. Eerder was dit centrum ondergebracht in het Ketelhuis dat later werd gesloopt. Bij de verhuizing van het centrum namen zij de naam van hun vorige locatie mee, waardoor De Voorziening bij sommigen ook wel bekend staat als Het Ketelhuis.