IMG_2226

Centomani Creatieve workshops

Sinds kort ben ik voor Centomani een creatieve workshop aan het voorbereiden. Het idee is om uiteindelijk verschillende creatieve workshops aan te bieden die gericht zijn op eenvoudige druktechnieken. Allemaal heel simpel, met de hand en met verrassend leuke resultaten. Je zou het daarna ook gewoon thuis kunnen doen. Doe je straks ook een keer mee?

Notanprints maken
Patronen stempelen met eenvoudige vormen

Een van de workshops die Centomani aan gaat bieden is Notanprints maken. Bij het maken van notanstempels knip of snijd je een vorm uit die je vervolgens, in spiegelbeeld, tegen de lege vorm plaatst die is ontstaan bij het uitknippen.
De term Notan komt uit Japan en gaat uit van het idee dat donker net zo belangrijk is als licht. De twee kunnen niet bestaan zonder elkaar. Net als negatief en positief; ze hebben elkaar nodig om te bestaan.

Tijdens de workshop leer je door middel van het herhalen van simpele stempelvormen prachtige prints te maken. Een Notanstempel leent zich, door het herhalen, uitstekend voor het maken van dessins. Je kan een set kleurige wenskaarten maken of iets dat je in kan lijsten. Het is allemaal mogelijk!

We maken gebruik van heel simpele materialen. Je zou het daarna ook gewoon thuis kunnen gaan doen!

 

Wil je ook een keer meedoen? Of lijkt het je leuk om met een eigen groepje een middag te komen stempelen? Neem gerust contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.